Pozvánka na Absolventský koncert Markéty Ottové a ročníkový koncert Patrika Buchty

Vážení přátelé,

zveme Vás na blížící se Absolventský koncert Markéty Ottové a ročníkový koncert Patrika Buchty, kteří nejen svým zpěvem obohacují naše sborové řady. Koncert se uskuteční ve čtvrtek 21. března v 19:30 v prostorách Sálu Milosrdných bratří (Kudy k Sálu Milosrdných bratří).

Patrik Buchta studuje od r. 2017 sbormistrovství na JAMU. Je sbormistrem středoškolského pěveckého sboru Cantate Brno, VSMU a šlapanického chrámového sboru. Patrik tímto koncertem ukončí 2. ročník svého studia na JAMU.

Markéta Ottová spolupracuje se sborem od října 2016. Je absolventkou PdF a FF MU, studentkou sbormistrovství na HF JAMU a doktorského studia na PdF MU. Absolventský koncert pro ni bude zakončením bakalářského studia na HF JAMU.

Program:
  • S Patrikem Buchtou pro Vás připravujeme dílo moravského skladatele Vítězslava Nováka: Čtyři moravské lidové balady na slova lidové poezie (Ranoša, Zakletá dcera, Vražedný milý, Neščasná vojna).
  • Pod taktovkou Markéty Ottové Vám předneseme repertoár od Bohuslava Martinů: Pět českých madrigalů (Husičky na vodě, Vzkázání po holubince, Bolavá hlavěnka, Cestou k milé, Čarování a pomluvy) a kantátu Mikeš z hor.

Program vřele doporučujeme pro svou rozmanitost a zejména malebnost 🎼🎶

Účinkují:
Helena Hozová - soprán
Jan Ondrejka - tenor
Kostiantyn Tyshko, Helena Fialová - klavír
Lukáš Mik, Barbora Tolarová - housle
David Křivský - viola 
Pěvecký sbor VUT v Brně Vox Iuvenalis
Jan Ocetek - umělecký vedoucí 
dirigují Patrik Buchta a Markéta Ottová

Koncert pořádá JAMU v Brně.

Zde je k shlédnutí Facebook pozvánka.
Vstupné: 100 Kč, důchodci 50 Kč, studenti zdarma

Velice se těšíme na další společný kulturní zážitek.

Váš VOX