Šťastný nový rok 2019! A na co se můžete těšit...

Vážení hudební příznivci,

přejeme Vám do nového roku 2019 jen to nejlepší a ať Vám slouží zdraví. Budeme se těšit na další sdílení rozmanitosti prožitků, které sborový zpěv může přinést.

Budeme pro Vás i nadále průběžně doplňovat informace o plánovaných koncertech v sekci Koncerty. Nyní na programu najdete prozatím tři vystoupení.

Tradičně nás můžete vidět již tuto neděli 6. ledna 2019 v 18:00 na Tříkrálovém koncertě v kapli sv. Jana Křtitele v Ostopovicích. Zváni jsou jak místní tak ti, kteří mají zájem o poslech vánočních motivů Zrunkovy lidové mše Missa pastoralis. Vstupné dobrovolné.

Dále pro letošní jaro náš pěvecký sbor zařadil na program další dvě kulturní akce, a to jednak Absolventský koncert Markéty Ottové spolu s ročníkovým koncertem Patrika Buchty ve čtvrtek 21. března 2019, kde představíme díla českých skladatelů - Pět českých madrigalů a kantátu Mikeš z hor od Bohuslava Martinů a Čtyři moravské lidové balady na slova lidové poezie od Vítězslava Nováka. Jednak také brzy začneme připravovat další z temperamentních Schnittkeho děl Koncert pro sbor (Concerto for Choir) na Koncert při příležitosti Velikonočního festivalu duchovní hudby na Velký pátek 19. dubna 2019 v kostele Nanebevzetí Panny Marie u Jezuitů v Brně. Velmi si ceníme této události. Bude to už potřetí v řadě, kdy Vox Iuvenalis v Brně vystoupí na Velikonočním festivalu duchovní hudby. Naše tradiční lednové soustředění poslouží k přípravě tohoto nového repertoáru a budeme se tak moci opět ponořit do divů klasické hudby...

Mimoto bychom rádi zmínili, že naše dveře pro nové zvídavé zpěváky zůstávají otevřené každé pondělí a čtvrtek od 18 do 21h na Fakultě architektury VUT na ulici Poříčí 5 ve 3.patře. Na dalších detailech doporučujeme se domluvit s naším sbormistrem Janem Ocetkem (Konkurz).

Děkujeme za Vaši přízeň a pojďme do nového roku úspěšně vykročit.

Váš Vox